2011. november 30., szerda

Vállfatrükkök

Már régóta szemezek ezzel a leírással. Eszementül ptatikusnak tűnik egy ilyen tároló. Ugyanakor a tolltartóvarrásomból tudom, hogy nagyon utálatos sok kicsi rekeszt varrni egymás után.


Viszont tudat alatt motoszkált bennem a dolog, nem is dobtam ki az iylen - amúgy másra nem nagyon jó - minivállfákat. Már több ötletem volt rá...


Aztán egyszer csak bevillant, és megcsináltam ezt.


Vállfás sál-, nyakkendő- és övtartó. Banálisan egyszerű, hipergyorsan elkészül, és reneteg dolog fér rá. Itt van a leírás, hogyan készítsd, szerintem remek karácsonyi ajándék lehet belőle.



1. Szükséged lesz egy vállfára, és egy anyagdarabra, ami 2-3cm-rel szélesebb, mint a vállfa.
2. Az anyagod közepén vágj egy lyukat, és szegd le. Itt fog kilógni a vállfa kampója.
3. Ha akarsz zsebeket, most varrd rá. Értelemszerűen a kampó lyuka felé kell nyílniuk, hogy ne essek ki belőlük a tartalom. :)


4. Hajtsd félbe az anyagot úgy, hogy a lyuk essen középre.
5. Varrrd össze a két oldalt.
6. Most csúsztasd be a vállfát.
7. Illessz szalagokat, karabinereketm fogantyúkat az alsó nyílásba, majd varrd össze a kt oldalt a fogantyúkkal. Elkészültél. :)

Még számos variáció eszembe jutott egyébként. Lehet több kis zsebet varrni, lehet patentosan záródó szalagokat felrakni, lehet valahol egy nyílás, ahol ki lehet venni a vállfát, és akkor mosható... Szóval, ez szabadpn variálható:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése