2011. november 22., kedd

Régi farmerból táska

Az a jó a farmerban, hogy bírja a strapát. Az ülepe kikophat, de az oldala még mindig jó...
Éppen ezért, az átalakítós projektek egyik legjobb alapanyaga. Remek táska készülhet belőle, meg is mutatom, hogyan.

1. A táska teste a nadrág egyik oldala: vágjuk el a nadrágot középen, és az egyik felének bontsuk ki az ülepét, így kihajtva középen az oldalvarrást látjuk, egyik oldalán a farzsebbel, másikon az elsőzsebbel (ahogy a képen a táskát látod). Döntsük el, milyen magas táskát szeretnénk, és a derekától lemérve ott hajtsuk rá a szár végét a zsebes részre. Vágjuk le a széleket szépen, és varrjuk össze a két oldalt. Van egy zsákunk, egyik oldalán két zsebbel.
2. A másik szárból vágjuk ki a farzsebet minden oldalánál 1 cm ráhagyással, ez lesz a belső zsebünk. A szár maradékából a pánt készül: vágjuk olyan hosszúra, amilyen hosszú pántot szeretnénk, és ha túl széles, hajtsuk félbe és varrjuk össze így.
3. Ha van egy fölös pólónk is, az remekül béleli a táskát. Vágjuk akkorára, mint a táska teste, aztán varrjuk össze a három oldalt. Ha felhasználtuk a póló eleve leszegett alsó részét, érdemes azt hagyni a táska tetejéhez. Belsőzsebként az egyik oldalra, belülre odavarrhatjuk a kivágott farzsebünket.
4. Most jön az öszeillesztés: gombostűvel tűzzük össze a két nyílást úgy, ahogy a táska majd ki fog nézni (tehát a zsebek kívül, bélés belül, varrott oldalak egymás felé), és a két oldalához ilesszük oda a pántot is. Ha gombos záródást szeretnénk, az egyik oldalon a bélés és a külső réteg közé rakjunk be egy szalagot vagy gumit, ebbe ilik majd a gomb. Varrjuk körbe.

Kész! Már csak a gombot kell felvarrni. Aztán persze, ez csak az alapfazon, amit bárhogy megbolondíthatunk:)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése