2011. október 16., vasárnap

Fokhagyma, padlizsán, csiga

Ahogy Manómmal elolvastuk a "Csiga padlizsánnal és fokhagymával" című receptet, rögtön az ugrott be, hogy ez egy csendélet. Ki is rajzolódott előttem az olajfestmény, ami túlnyomóan fehér-szürke, középen lilállik a padlizsán némi hasonszínű terítővel, és némi zölddel megbolondítva.
El is kezdtem csigás, padlizsános és fokhagymás tárgyak, ruhák, figurák után kutatni.
A csiga a legkönnyebb. Nem mint konyhai alapanyag, hanem, mint csúszómászó - és itt kapcsolódunk az aktuális "állatok" projekthez. A csigaház csodásan variálható motívum, a figura pedig jellegzetes, gondoljunk csak a Művészetek Völgye ikonikus logójára.






A fokhagyma már nehezebb feladat. A gerezdessége miatt a formatervezésben jól használható, és a vámpírok elleni áldásos funkciójának köszönhetően is népszerű, de igazából ennyi.






A padlizsán pedig, színén kívül, szintén elvész a motívumrengetegben. Egy-egy utalás találok, ami nem csak a csodaszép liláját, hanem valami egyéb jellegzetességet is mutat.





Azt hiszem, a piaci rés a fűszerek-zöldségen terén adódik, csak be kéne tömni ezt az űrt... :)
De naná, hogy a három színnel összeállítást is csináltam. Fehér, lila, kiegészítésképp zöld.



A festmény meg dolgozik a fejemben, hamarosan talán időm is lesz rá, hogy megalkossam. Aztán gyanús, hogy eladhatóvá is teszem, mert nem tudom hova tenni - figyeljétek a blogot.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése