2011. augusztus 12., péntek

Ördögök és angyalok, avagy hogyan ne legyünk közönségesek jemezben


Egy őszi-téli trendelőrejelzést olvasva bukkantam rá erre a kollekcióra, ahol a vörös arcfestésről és a robusztus, jelmezszerű, fekete ruhákról rögtön egy ördög-karakter ugrott be. A fehérek pedig valahol a harcos angyal és az ördögök közötti mezsgyén repdesnek. (Merész kollekció, érdemes végignézni a képeket, igazán izgalmas jelmezek – de tényleg ez a kategóriájuk.)






Az Ördög és az Angyal karakterek alapvetően elcsépeltek. Leginkább a szexshopok jelmezkínálatában láthatjuk, mennyire. Azonban ez a vonal új távlatokat mutat. Igazi Lucifereket és Gábrieleket, nem tangában ugrándozó puttókat.
A jelmez mint olyan, amúgy is a szívem csücske. Minden erőteljesebb stílus ruházata képes jelmezként funkcionálni, és ha tehetném, csak ezekben jánék. Szépen kivitelezett jelmezekben. Akár tündérszárnyat is erősítenék a hátamra.
Na de nézük, mi kell egy ördög vagy angyal jelmezhez, a hétköznapi utalásoktól a tökéletes szettekig.
Egy ördög egyértelműen fekete-piros alapszínekben mozog. Szerintem ide még a narancsos, bordós, sötétlilás árnyalatok illenek. Stíusban lehetünk nagyon nőcisek, vadak, merészek, és kinézhetünk úgy is, montha most léptünk volna ki egy fantasyból. Belefér az állatmintha és a military is, lehet csillogni (főleg arany ékszereret használnék), lehetünk elegánsak, vagy szakadt farmerben és pólóban is játszhatjuk a szerepet - a lényeg, hogy maradjon az öltözékünkben valami erőt sugárzó. Anyagokból vastagabbat, robosztusabbat választanék: a bársony, a bőr, a vastag szövetek csipkével, selyemmel kombinálva nyerők lehetnek.
A fűző egy elegánsabb esteben szinte alapdarab, a maxiszoknyák illenek ide igazán vagy bőszárú nadrágok. Mindenképpen legyen rajtunk valami nagyon feltűnő, egyedi dolog. A cipő mindenképpen súlyosabb darab, vagy platform, vagy csizma, vagy bakancs – a nagy fekete Marten's bakancsok igazán ideálisak. Egy földig érő, fekete kabát is jól jöhet. És ha nem csak utalni akarunk, egy ördögszarvas hajpánt is.



Tudom, az angyal-karaktert egyre többen használják egyre közönségesebb célokra. Mi ne tegyük. A változatosság kedvéért, az angyalt most hagyjuk meg ártatlan szépségnek. Vagy legalább nyugodtnak és zárkózottnak, még ha bukott is.
Egyértelműen fehér az alapszín. A pasztellszínek jöhetnek leginkább szóba, világos kékek, rózsaszínek, halvány lilk és -sárgák. Lenge, könnyű, egyszerű ruhák illenek az ártatlan angyalok szerepéhezlenvászon, selyem, géz, pamut, csipke lehet az alapunk, ezt párosíthatjuk vastag, kötött darabokkal vagy lágyabb szövetekkel.
A fűző itt is jól jöhet, szoknyából itt jöhetnek a rövidebbek, én leginkább bővebb fazonokat viselnék. Alulra midnenképpen, és ha nincs igazán szép fűzőnk vagy blúzunk, felülre is, vagy szép lehet egy lenge, nyári maxiruha is. Elsősorban balerinacipőt, kecses magassarkút, vékony csizmát adnék hozzá, vagy, ha farmeres-pólós angyalt játszunk, fehér bakancs vagy tornacipő is jó. Jó lehet egy angyalszárnas ékszer, vagy hátra erősíthető angyalszárny.



Gyerekjelmezből egy angyal kislánynak valami egyszerű, de szép fehér ruhácskát választanék, befonnám a haját, és fehér lakkcipőt, vagy legalább is vászon/bőr balerinát kapna. Ördögben ugyan ez piros ruhácskával, fekete harisnyával és -cipővel, ördögszarvas hajpánttal nézne ki. Az ördög kisfiú akár az ünneplős fekete nadrágjához is felvehet egy piros vagy narancs inget, jár hozzá az ördögszarv, és a piros arcfestés is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése